Je bedrijfsauto inrichten? Dit monteer je erin

Als je een eigen zaak gaat beginnen waarbij je veel op locatie werkt, dan heb je een bedrijfsbusje nodig. Sommige hoveniers, loodgieters of elektriciens hebben het geluk dat ze een bus van een vakgenoot kunnen overnemen. Anderen zullen zelf een bus moeten kopen.

Dan is het de vraag: ga je je nieuwe bedrijfsauto, want dat is het, zelf voltimmeren met rekken, kastjes en lades? Of kies je voor een commerciële bedrijfswageninrichting

zoals je die op https://www.worksystem.nl/ en andere websites vindt? Dat is vaak een snelle oplossing van hoge kwaliteit en een professionele inrichting levert je echt niet de duurste auto ter wereld op!

Waar je ook voor kiest, je kan zelf de onderdelen selecteren waarmee jouw bedrijfsbus uitgerust wordt. Zo kan je precies de juiste dragers, houders en opslag krijgen om jouw beroep efficiënt uit te oefenen.

Vloer

Laten we bij de basis beginnen. Je bus heeft een vloer nodig. Kies voor stevige vloerplaten van aluminium of kunststof, die ook zwaar gesjouw of een aanrijding overleven. Wil je een gladde vloer waarover je makkelijk zware spullen schuift? Of een vloer met antislipprofiel die ook nat prima beloopbaar is?

Vloerlades

Onder de vloer kunnen lage, grote lades worden gemonteerd. Ideaal om gereedschappen of bouwmateriaal in te bewaren. Deze lades zijn gemonteerd op rollers of kogellagers, waardoor ze erg makkelijk kunnen worden in- en uitgeschoven. Kies voor één grote vloerlade of meerdere smalle, lange lades naast elkaar.

Laadplateau en uittrekbaar frame

Onder de vloer of de vloerlades kan je nog andere systemen (laten) monteren. Een laadplateau kan uitgeklapt of geschoven worden en als lift gebruikt worden. Eenvoudiger en goedkoper is een uittrekbaar frame, waarop je zware lading kunt rijden. Dat maakt het makkelijker om zware objecten in en uit de bus te tillen. Wees er zeker van dat de lift of het frame bestand is tegen het gewicht van jouw type lading!

Rekken

Op rekken bewaar je wat je maar nodig hebt voor je klussen. Deze rekken zijn net als opslagrekken thuis in hoogte verstelbaar. Je kunt in plaats voor vaste rekken ook kiezen voor legborden die je inklapt als je ze niet nodig hebt. Zorg dat de rekken een systeem hebben waardoor de spullen die je erop bewaart niet verschuiven of vallen.

Dakdragers

Dakdragers of imperialen zijn ideaal voor hulpmiddelen (ladders, gereedschappen) en materialen (buizen, platen) die niet of maar net in de bus zelf passen. Let er op dat je deze voorwerpen telkens op en af het dak moet tillen. Voor erg zware voorwerpen kan je beter een andere oplossing zoeken. Er zijn ook speciale dakdragers die je in een hoek van 45 graden om kan klappen, wat het (af)laden ervan veel makkelijker maakt.

Kasten en boxen

Dit is eigenlijk een standaard onderdeel van elke bedrijfswageninrichting. Een sterk systeem van kasten, lades en boxjes vormt het hart van jouw busje. Als je kiest voor een professionele oplossing zijn al deze modules onderling inwisselbaar. Daarmee kan je, terwijl je meer ervaring opdoet, precies de inrichting vinden die voor jou werkt. Kasten en boxen worden met behulp van sloten, kleppen en stoppen veilig dichtgehouden tijdens het transport. Dankzij speciale éénhandsgrepen en geleiders zijn ze op locatie snel te openen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *