Een paar van de duurste auto’s ter wereld

Er zijn sportwagens en sportwagens, en dan hebben we het voornamelijk over de prijs. Er zijn namelijk ook nog sportwagens die niet alleen duur zijn, maar die werkelijk peperduur zijn. Deze auto’s kosten zoveel geld dat ze zeker niet zijn weggelegd voor de doorsnee burger. Het zijn vaak zeldzame en zeer luxueuze auto’s die alleen betaalbaar zijn voor beroemdheden of invloedrijke miljardairs. Deze auto’s trekken de aandacht en als er ergens eentje staat geparkeerd, zal menigeen zich vergapen aan de bolide. Waarschijnlijk zonder te beseffen hoe hoog de kostprijs werkelijk van deze auto is. Tenzij je natuurlijk een kenner bent, die weten precies wat de duurste auto’s ter wereld zijn.

Een waardevol kunstwerk

In het geval van een dergelijke dure auto kunnen we gerust over een waardevol kunstwerk spreken. Dit soort auto’s zie je ook meestal niet op de parkeerplaats bij een supermarkt staan. Er zijn zelfs rijke verzamelaars die helemaal niet met een dergelijk kunstwerk rijden, maar ze alleen bezitten. Het is in ieder geval voor de autoliefhebber een genot om naar dit soort sportwagens te kijken. Bij plekken waar de jetset zich ophoudt, kun je nog weleens een dergelijke sportwagen tegenkomen, bijvoorbeeld bij het casino in Monte Carlo. Meestal is het ook moeilijk om de exacte prijs te achterhalen omdat deze prijzen alleen aan potentiële kopers bekend gemaakt worden. Wanneer dit type auto wordt geveild, ligt de prijs zeer zeker een flink stuk boven de originele prijs.

Dure jongens

  • De Bugatti Chiron is één van die dure jongens. De aanschafprijs begint ongeveer bij 2,7 miljoen dollar, maar loopt net zo makkelijk op naar meer dan 3 miljoen dollar. Het is een zeer luxueuze, supersnelle en krachtige sportwagen die met de hand is gemaakt.
  • De Pagani Huayra BC is de duurste Pagani die tot nu toe ooit is gemaakt. De vele aerodynamische eigenschappen, een vermogen van 790 pk en een motorkoppel van 811 lb-ft maken dat deze auto minimaal 2,8 miljoen dollar kost.
  • De Lamborghini Veneno Roadster zit in een nog duurdere prijsklasse. We praten hier over een vanaf prijs van 4,5 miljoen dollar. Hij is speciaal ontworpen voor de 50ste verjaardag van Lamborghini en omdat er slechts negen zijn gemaakt, hebben we al prijzen van 11 miljoen dollar gehoord.

Zo zijn er nog wel een aantal peperdure auto’s te noemen. Sportwagens waarvan sommige liefhebbers alleen maar van kunnen dromen om hier ooit eens in te kunnen rijden.