Een tapijt vervoeren in de auto

Een mooi nieuw lopers tapijt met de auto vervoeren is niet moeilijk. Maar je moet wel even weten hoe je het doet. Lees deze belangrijke tips en je weet meer!

Vervoer je tapijt niet op het dak!

Een groot, zwaar tapijt vervoeren in een auto kan een rotklus zijn. Zeker bij een lopers tapijt van vier tot acht meter hebben veel mensen de neiging om het ding maar op het imperiaal te laden. Doe dat beslist niet! Vuil, modder en stof vliegt dan het tapijt in met dezelfde snelheid waarmee je rijdt. Het is bovendien moeilijk om een tapijt goed vast te sjorren op een dak. Daardoor is dit zeker geen veilige manier om een lopers tapijt te transporteren.

Gebruik een tweede tapijt

Nóg een tapijt in de auto? Waarom dan? Simpel: een ouder stuk vloerbedekking gebruik je om je nieuwe lopers tapijt op te leggen. Zo maakt het geen contact met de vuile vlekken, smeerolie of bedrijfsgereedschappen die je achterin je busje hebt liggen.

Rustig rollen en vastzetten

Elk tapijt van textiel, of het nou een wollen vloerkleed of een lang lopers tapijt is, rol je het beste op. Het tapijt vouwen zodat het makkelijker in de auto past is geen goede oplossing. Je kreukt of breekt dan namelijk de stugge vezels op de achterkant van het tapijt, waarna het nooit meer netjes gelegd kan worden. Vergeet vooral niet het opgerolde tapijt stevig vast te zetten met meerdere knopen, zodat het zich niet halverwege uitrolt.

Werk met z’n tweeën

Een duur, hoogpolig tapijt en een lopers tapijt kunnen meer dan 50 kilo wegen. Om het kleed de winkel uit te dragen en later weer uit je auto te halen kan je het dus het beste met twee sterke mensen vastpakken. Anders loop je de kans dat je door je rug gaat of dat het tapijt valt en vies wordt of schade oploopt.